Na hlavný obsah

MH Manažment bude mať od mája novú predsedníčku

Nahradí doterajšieho šéfa Lopatku.

MH Manažment bude mať od mája novú predsedníčku
Na snímke zľava členka predstavenstva spoločnosti MH Manažment Marianna Ondrová a minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS). Foto: TASR

Novou predsedníčkou predstavenstva akciovej spoločnosti MH Manažment bude od 1. mája Marianna Ondrová. Nahradí na tomto poste Ľuboša Lopatku. Oznámil to v utorok (15. 2.) na brífingu minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS).

„Rozhodli sme sa so súhlasom ministerstva hospodárstva, že od 1. mája 2022 bude povýšený MH Teplárenský holding na jednu právnu entitu. Jednotlivé teplárne prestanú mať právnu subjektivitu. K 1. máju budeme mať jednu právnu entitu so šiestimi závodmi, ktoré budú z právneho hľadiska riadiť traja členovia predstavenstva. V dozornej rade budú tiež traja členovia. Proces sme debyrokratizovali, zmenili sme 18 členov predstavenstva na troch, to isté aj v dozornej rade,“ presnil Lopatka.

Priblížil, že za dvojročné obdobie svojho manažérskeho pôsobenia sa podarilo otočiť hospodárenie štátnych teplárenských spoločností zo straty na úrovni 7 miliónov eur na zisk pred zdanením vo výške 14 miliónov eur.

„Ešte pomerne významná časť prostriedkov sme použili na vytvorenie zákonných rezerv, najmä na ekologické záťaže, ktoré sa povytvárali v minulosti,“ poznamenal.  

„Za rok 2021 sme v šiestich teplárňach znižovali ceny tepla, a to v Bratislave o 7,4 %, v Trnave o 3,2 % a vo Zvolene o 0,2 %. Žiaľ, boli sme nútení zvýšiť cenu tepla v Martine o 2,5 %, Košiciach o 3,7 % a Žiline o 0,3 %. Súčasne by sme však chceli po sfinalizovaní výsledkov vrátiť občanov ešte asi 4,3 milióna eur v podobe preplatkov,“ dodal Lopatka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika