Na hlavný obsah

Mikulca vo štvrtok odvolávať nebudú. Poslanci diskutujú o Kolíkovej návrhoch

Mimoriadna schôdza sa posúva na piatok.

Mikulca vo štvrtok odvolávať nebudú. Poslanci diskutujú o Kolíkovej návrhoch
Na snímke minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO). Foto: TASR

Poslanci Národnej rady (NR) SR budú pokračovať v rokovaní na riadnej 55. schôdzi aj vo štvrtok (17. 2.) poobede, hoci bola naplánovaná mimoriadna schôdza.

O 14.00 h má byť napokon hodina otázok, následne by mali zákonodarcovia dokončiť diskusiu k návrhom na zriadenie mestských súdov v Bratislave a Košiciach. O zmenách v priebehu rokovania informoval predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) po zasadnutí poslaneckého grémia.

Ak sa diskusia k bodom ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej skončí do 17.00 h, hlasovať sa o nich bude vtedy, ak nie, diskusia bude pokračovať a hneď po nej bude hlasovanie o doteraz prerokovaných bodoch. Tým by malo plénum ukončiť rokovací deň i aktuálnu 55. schôdzu.

Plánovaná mimoriadna schôdza na odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) sa pre zmeny priebehu rokovania presunie na piatok (18. 2.) ráno.

Kollár ozrejmil, že sa má začať od 9.00 h. Piatkové rokovanie má podľa jeho slov trvať do 14.00 h, ako býva zvykom. Ak sa návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi dovtedy prerokuje, malo by sa o ňom aj hlasovať. Ak nie, schôdza bude pokračovať až v utorok 22. februára.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko