Na hlavný obsah

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok mal pozitívny test na koronavírus

Oznámil to na sociálnej sieti.

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok mal pozitívny test na koronavírus
Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS). Foto: TASR

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS) sa infikoval koronavírusom. Informoval o tom statusom na sociálnej sieti.

„Dnes teda samé pozitívne správy. Najprv Petra Vlhová, potom hlasovanie v parlamente a do tretice teraz, bohužiaľ, výsledok covid testu: pozitívny. Bez tejto ‚pozitívnej‘ správy by som sa bol zaobišiel,“ napísal šéf slovenskej diplomacie.

Korčok sa v pondelok (7. 2.) spolu s ministrom zahraničných vecí Českej republiky Janom Lipavským, rakúskym šéfom diplomacie Alexandrom Schallenbergom a ukrajinským kolegom Dmytrom Kulebom bol pozrieť do časti Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny, ktorú ovláda ukrajinská armáda.

V utorok (8. 2.) ministri zahraničných vecí rokovali v Kyjeve, témou bolo napätie na rusko-ukrajinskej hranici. V Kyjeve sa stretli aj s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským. „Ukrajina, rovnako ako každá iná krajina, musí mať právo sama sa rozhodovať o svojej zahraničnej orientácii, pričom napätie a nezhody treba riešiť dialógom, za rokovacím stolom,“ vyhlásil po rokovaniach Korčok.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko