Na hlavný obsah

Moskovská polícia zadržala niekoľko ľudí na proteste proti vojne na Ukrajine

Podvečer sa majú konať ďalšie demonštrácie.

Moskovská polícia zadržala niekoľko ľudí na proteste proti vojne na Ukrajine
Moskovská polícia zasahuje na protest proti vojne na Ukrajine. Foto: SOTA

Polícia v Moskve zadržala vo štvrtok (24. 2.) niekoľko ľudí, ktorí sa zišli na Puškinovom námestí na protivojnovej demonštrácii. Informovala o tom rozhlasová stanica Echo Moskvy. Podľa ruských nezávislých médií sa podvečer vo viacerých mestách Ruska uskutočnia zhromaždenia proti vojne na Ukrajine.

Echo Moskvy v tejto súvislosti prinieslo informáciu, že v Moskve zadržali jednu z ich organizátoriek, aktivistku za ľudské práva Marinu Litvinovičovú.

Na svojom konte na kanáli Telegram Litvinovičová spresnila, že ju zadržali pri východe z domu, odkiaľ ju odviezli na políciu.

Echo podotklo, že na facebookovej stránke Litvinovičovej sa už dávnejšie objavil príspevok, kde vyzývala Rusov, aby zakročili proti vojne s Ukrajinou.

Stanica Rádio Sloboda (RFE/RL) uviedla, že protivojnové demonštrácie sa na rôznych miestach Moskvy konali aj v stredu (23. 2.). Aj na nich došlo k zatknutiam ich účastníkov.

Zadržali aj pacifistov, ktorí proti vojne protestovali ako jednotlivci, čo ruský zákon umožňuje a netrestá. Medzi zadržanými boli aj mestský poslanec Sergej Cukasov a hudobník Kirill Medvedev.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet