Na hlavný obsah

Na bratislavskom koncerte pre Ukrajinu vyjadrili podporu krajine tisíce ľudí

Organizátori im chceli odkázať, že v tom nie sú sami.

Na bratislavskom koncerte pre Ukrajinu vyjadrili podporu krajine tisíce ľudí
Ilustračné foto - na snímke ľudia počas Koncertu pre Ukrajinu v Bratislave. Foto: TASR

Ľudia na Slovensku nie sú ľahostajní. Jasne dávajú najavo svoj názor a nesúhlas s vojnou. Organizátori festivalu Pohoda zorganizovali na Bratislavskom hlavnom námestí koncert pre Ukrajinu. Chceli tak prejaviť solidaritu s obyvateľmi na Ukrajine. Koncert odvysielala v priamom prenose aj RTVS.

Slobodné umenie potrebuje slobodné krajiny. Podľa organizátorov každoročne na festivale Pohoda vystupujú viacerí ukrajinskí umelci a prichádzajú návštevníci z Ukrajiny. Aj takýmto spôsobom chcú všetkým odkázať, že v týchto ťažkých chvíľach nie sú sami.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Sme susedia s Ukrajinou, myslím si, že by nás malo veľmi zaujímať, čo sa tam deje. My môžeme byť tí šťastní, ktorí môžu ešte takéto koncerty robiť, ale napríklad naši kolegovia už to šťastie nemajú, mnohí z nich už bránia svojou krajinu so zbraňou v ruke,“ hovorí organizátor koncertu Michal Kaščák.

Na koncerte vystúpilo 27 umelcov, medzi nimi aj ukrajinská dídžejka Miklei, ktorá žije na Slovensku: „Chcem podporiť tých ľudí, lebo Ukrajina je momentálne, si myslím, jedna z najsilnejších armád vôbec v celej Európe, možno aj v celom svete, lebo dokazuje neskutočné veci. Ja som na nich veľmi pyšná a chcem ich aspoň takto podporiť,“ odkázala.

Svoju podporu ukrajinskému ľudu prišlo v nedeľu (27. 2.) vyjadriť aj niekoľko tisíc ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko