Na hlavný obsah

Naď: Informácie o mobilizácii obyvateľstva sú klamstvom

Ľudí vyzval, aby nepodliehali dezinformáciám.

Naď: Informácie o mobilizácii obyvateľstva sú klamstvom
Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO). Foto: TASR

Ministerstvo obrany SR nepovoláva civilné obyvateľstvo v rámci záloh ani mobilizácie. Po sobotnom (26. 2.) rokovaní vlády to uviedol šéf rezortu obrany Jaroslav Naď (OĽANO) a vyjadrenia o mobilizácii označil za klamstvá. Vyzval ľudí, aby im nepodliehali.

„Dostal som dnes od rána správy, zjavne ide o koordinovaný systém strašenia ľudí, že prebieha mobilizácia civilného obyvateľstva a že sa majú Slováci hlásiť do služby a keď to tak nebude, hrozia vysoké tresty. Je to klamstvo,“ povedal.

Deklaroval, že všetky bezpečnostné zložky budú krok po kroku pátrať po ľuďoch, ktorí dezinformácie spustili.

Slovensko je pod paľbou dezinformácií, varoval premiér

Premiér Eduard Heger (OĽANO) ubezpečil, že vláda spraví všetko preto, aby ochránila občanov SR a bezpečnosť. Slovensko je podľa neho pod paľbou dezinformácií a klamstiev, zaznamenávajú to aj slovenské spravodajské zložky. „Nepodľahnime poplašným a falošným správam. Niet sa čoho báť, sme súčasťou NATO, ochrana je nesmierne veľká,“ deklaroval.

Naď avizoval, že Ozbrojené sily SR zvýšili bojovú pohotovosť a pripravenosť len na hraniciach v súvislosti s príchodom vojnových utečencov z Ukrajiny. Tie pomáhajú Policajnému zboru.

V piatok (25. 2.) boli na východnej hranici nasadené desiatky vojakov. V blízkych kasárňach Michalovce, Kamenica nad Cirochou a Trebišove sú ďalšie stovky vojakov pripravených zasiahnuť. Strážia aj zelenú hranicu, priblížil Naď. „Každé ráno nám polícia nahlási, koľko potrebuje ľudí. My sme pripravení, máme mandát do 1500 vojakov. Keď bude treba, tak počet zvýšime,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko