Na hlavný obsah

Najdôveryhodnejším členom vlády je minister životného prostredia Ján Budaj

Najmenšiu dôveru má Igor Matovič.

Najdôveryhodnejším členom vlády je minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO) so ziskom 34 percent. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý uskutočnila agentúra Focus pre TV Markíza.

Prieskum sa konal od 19. do 26. januára na vzorke 1 017 respondentov. Na druhom mieste je premiér Eduard Heger (OĽANO), ktorému dôveruje 33 percent opýtaných. Prvú trojicu uzatvára minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO), ktorému dôveruje 32 percent voličov.

Na ďalších miestach sa umiestnili šéf rezortu hospodárstva Richard Sulík (31 %), minister školstva Branislav Gröhling (30%), minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (29 %), šéf rezortu diplomacie Ivan Korčok (29 %), minister dopravy Andrej Doležal (28 %), minister vnútra Roman Mikulec (24 %), minister obrany Jaroslav Naď (24 %), ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (23 %), vicepremiérka Veronika Remišová (21 %), ministerka kultúry Natália Milanová (18 %), podpredseda vlády pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý (16 %), minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Samuel Vlčan (16 %).

Najmenej dôveryhodným členom vlády je minister financií Igor Matovič (OĽANO), ktorému podporu vyslovilo len 13 percent účastníkov prieskumu.

Budaj za vyslovenú dôveru poďakoval na sociálnej sieti. "Je to pre nás zaväzujúce a vnímame to ako výsledok mravčej práce, ktorú denne spoločne s kolegami robíme. Sme iba na začiatku a o to viac som rád, že nám ľudia dôverujú. Pracujeme pre budúcnosť našich detí," uviedol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko