Na hlavný obsah

Nákupná turistika Slovákov v Poľsku mierne zoslabla. Polícia robila kontroly

Prvá kontrola ale bola na slovenskej strane.

Nákupná turistika Slovákov v Poľsku mierne zoslabla. Polícia robila kontroly
Na snímke policajná kontrola na hraniciach Poľska so Slovenskom. Foto: RTVS

Poľská dopravná polícia údajne na hraniciach kontroluje nákupy. Najmä množstvo nafty a benzínu, teda množstvo prevážaných pohonných hmôt vo vozidlách vracajúcich sa z Poľska. Polícia to avizovala po tom, čo Slováci aj Česi začali s nákupnou turistikou v Poľsku.

Na tieto kontroly upozornilo Slovenské veľvyslanectvo vo Varšave ešte pred dvoma dňami. To, aká je situácia na hraniciach, zisťoval štáb RTVS v piatok (11. 2.) na priechode Trstená – Chyžné.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Na hranici a v prihraničných obciach Chyžné, či Jablonka hľadal štáb poľskú políciu márne. Slovákov v Poľsku nikto nezastavoval. Prvá kontrola bola až na slovenskej strane.

„Ide o štandardné kontroly, ktoré vykonávajú príslušníci finančnej správy na hraničných priechodoch, pričom kontrolovaná osoba je povinná takúto kontrolu strpieť,“ ozrejmila Martina Rybanská, hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR.

Dlhé kolóny Slovákov a Čechov v prihraničných pumpách z minulého týždňa sa v piatok neopakovali.

„Teraz je to už trošku menej, ako chodili na začiatku, ale stále je tu vidieť autá so slovenskými evidenčnými číslami,“ uviedol pracovník poľskej pumpy.

Po daňových úľavách je v Poľsku lacnejší benzín o približne 35 centov za liter a nafta o 22 centov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko