Na hlavný obsah

Nemecká polícia zadržala dvoch podozrivých z vraždy policajtov

Páchatelia policajtov zabili a z miesta činu ušli.

Nemecká polícia zadržala dvoch podozrivých z vraždy policajtov
Policajti blokujú prístupovú cestu neďaleko miesta, kde zastrelili dvoch policajtov. Foto: TASR

Nemecká polícia zadržala dvoch podozrivých z vraždy 24-ročnej policajtky a jej 29-ročného kolegu. Incident sa stal na ceste v okrese Kusel, keď policajná hliadka v pondelok (31. 1.) v skorých ranných hodinách kontrolovala vozidlo, v ktorom našla ilegálne zastrelenú divinu. Páchatelia policajtov zabili a z miesta činu ušli.

Polícia krátko po čine vyhlásila pátranie po 38-ročnom Andreasovi S. zo Sulzbachu, ktorého doklady našla na mieste vraždy. Neskôr ho vypátrala a bez odporu zadržala.

Rovnako aj ďalšieho podozrivého 32-ročného komplica. Obaja zadržaní boli podľa posledných výsledkov vyšetrovania pytliačiť a policajti ich prekvapili, keď s dodávkou a ulovenými zvieratami v kufri stáli na bočnej ceste. Téme sa v Rádiožurnále na Rádiu Slovensko venoval redaktor Tibor Macák.

Policajti zhabali viacero zbraní

Vedúci prokurátor Porýnia-Falcka Stefan Orthen na tlačovej konferencii pripomenul, že „sudca uvalil na oboch zadržaných vyšetrovaciu väzbu a vychádza z toho, že počas kontroly spoločne zabili policajtov. Podľa doterajčích výsledkov vyšetrovania, zadržaní boli na ceste v dodávke a v lesoch okresu Kusel pytliačili. Neskôr pri razii toto vozidlo polícia našla a bolo v ňom stále veľa ulovených zvierat.“

Počas razie špeciálna jednotka zhabala viacero zbraní vrátane poľovných, s ktorými páchatelia zabili policajtov.

Podľa vyšetrovateľov mladú policajtku, ktorá práve skončila školu, zastrelil páchateľ ranou do hlavy. Na jej kolegu vystrelili štyrikrát, smrteľnú ranu dostal tiež do hlavy.

„Predmetom vyšetrovania je presne zistiť, ako došlo k tomuto zločinu a aké boli motívy páchateľov. V Nemecku si nevieme predstaviť, že niekto na ceste začne strieľať z poľovníckych zbraní. Aj keď išlo o pytliakov, preto je celý prípad desivý,“ povedal štátny prokurátor Udo Gehring.

Zadržaný Andreas S. už mal policajný záznam o úteku z miesta dopravnej nehody. Okrem rodinnej pekárne, ktorá však vlani skrachovala, bol poľovníkom a v minulosti aj vlastnil povolenie na držanie zbraní. To však podľa miestnej poľovníckej organizácie stratil, takže všetky zbrane držal ilegálne.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Rádiožurnál