Na hlavný obsah

Nemocnice zatiaľ nevyužívajú triážne stany, Lengvarský hovorí o pripravenosti

Analytici sa zhodujú, že ich čas ešte len príde.

Triážne stany pred urgentnými príjmami sú prázdne, nemocnice ich nevyužívajú. Tak ako červený stan pred dvoma týždňami postavili, tak pred väčšinou nemocníc stojí dodnes. Bez personálu aj pacientov.

„Momentálne sa nevyužíva, keďže triáž, na ktorú je určený, stíhame vykonávať na urgentnom príjme,“ povedala vedúca epidemiologického tímu FNsP Nové Zámky Melinda Tóthová.

„Počet pacientov nám síce stúpol, ale nie tak zásadne,“ dodala hovorkyňa FNsP F. D. Roosevelta Banská Bystrica Ružena Maťašeje.

„Nemáme s ním žiadne prevádzkové náklady, nespôsobuje nám ani nejaké komplikácie v nemocnici,“ uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice Monika Krišková.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Stany pravidelne kontrolujú zamestnanci nemocnice aj hasiči. Nemocnice však tvrdia, že o zriadenie takýchto stanov sami ani nežiadali.

„Nevidím žiaden problém v tom, že sme pripravení na niečo, čo sa môže stať. Pokiaľ tie nemocnice stany potrebovať nebudú, tak nás požiadajú a my zariadime, že ich demontujú a odnesú,“ povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽANO).

Analytici v tejto súvislosti upozorňujú, že sa netreba unáhliť. Aj keď sa epidemická situácia pomaly stabilizuje, počet pozitívne testovaných aj hospitalizovaných stúpa. Oproti minulému týždňu leží v nemocniciach s covidom o 400 pacientov viac.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko