Na hlavný obsah

Nespokojní autodopravcovia začali s blokádou Bratislavy

Žiadajú od vlády nižšie dane.

Nespokojní autodopravcovia začali s blokádou Bratislavy
Protest slovenských autodopravcov v Bratislave. Foto: TASR

Rastúce ceny palív vyhnali do bratislavských ulíc nespokojných autodopravcov. Vládu vyzývajú, aby zasiahla a prijala kompenzácie. Situácia v autodoprave je podľa nich kritická.

Autodopravcovia zablokovali časť Rožňavskej ulice. Je to ich apel na vládu, aby sa zaoberala ich požiadavkami. Prekáža im totiž, že v okolitých krajinách, ako napríklad v Maďarsku a Poľsku, vlády prijímajú opatrenia, aby znížili dosah rastúcich cien pohonných látok.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) žiada o 30 % nižšiu spotrebnú daň na palivá, taktiež nižšiu cestnú daň rovnako o 30 percent. Pomohla by im aj vratka vo výške 38 eur na každých tisíc natankovaných litrov paliva. Vládu vyzývajú na stretnutie pri jednom rokovacom stole a ak sa tak nestane, blokády budú pokračovať.

„Mali sme povolenie na 15 kamiónov, máme tam zhruba 13 kamiónov a asi 30 osobákov, takže sme spokojní. Teraz je na ťahu ministerstvo dopravy a ministerstvo financií. Blokáda sa uskutoční počítam, že asi do soboty. Uvidíme, či nás prizvú k stolu na rokovanie,“ uviedol predseda UNAS Stanislav Skala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika