Na hlavný obsah

Neviem si predstaviť byť ministrom Ficovej vlády, tvrdí Pellegrini

Smer-SD však z prípadnej povolebnej spolupráce nevylúčil.

Neviem si predstaviť byť ministrom Ficovej vlády, tvrdí Pellegrini
Na snímke nezaradený poslanec NR SR Peter Pellegrini. Foto: TASR

Predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini vylúčil, že by jeho strana mala prepojenia na podnikateľov a oligarchov. V Rádiu Expres Pellegrini reagoval na tvrdenia, že člen predsedníctva Hlasu-SD Peter Náhlik bol spoločníkom trnavského oligarchu Vladimíra Poóra.

„Pán Náhlik zdedil podiel vo firme po svojom otcovi, potom sa rozhodol nepokračovať v biznise a nechal si od Vladimíra Poóra vyplatiť podiel, čiže s ním nespolupracuje,“ povedal Pellegrini a poprel tak akékoľvek prepojenia strany na podnikateľa.

Vyvrátil tiež pochybnosti o financovaní Hlasu-SD prostredníctvom darov. „Všetkých darcov zverejníme vo výročnej správe, postupne ich zverejňujeme aj na webe strany,“ povedal. Reagoval tak na údajné nezrovnalosti financovania jeho strany.

Nie spolupráci s ĽSNS a OĽANO

Hoci Pellegrini nevylúčil, že by Hlas-SD mohol v budúcnosti vládnuť s jeho bývalou stranou Smer-SD, nevie si predstaviť, že by bol ministrom vo vláde, ktorej by predsedal líder Smeru-SD Robert Fico. „Ľudsky si to neviem predstaviť,“ povedal.

V komunálnych voľbách bude Hlas-SD podľa jeho predsedu spolupracovať ako s opozičnými, tak s koaličnými stranami. Do parlamentných volieb pôjde však ako samostatná strana, z povolebnej spolupráce vylúčil len ĽSNS a OĽANO.

„Momentálne sa ľuďom zrejme páči agresívnejšia a burcujúcejšia politika, my to tak robiť nemienime,“ reagoval Pellegrini na najnovší prieskum agentúry Median SK, podľa ktorého Smer-SD predbehol jeho stranu na prvom mieste.

Pellegrini tvrdí, že Hlas-SD je na rozdiel od Smeru-SD konštruktívny a okrem kritiky koalície prináša aj „desiatky návrhov zákonov, ktoré pomáhajú občanom.“ „My nezvolávame mimoriadne schôdze, ktoré ľuďom v ničom nepomáhajú,“ priblížil.

Hlas-SD obrannú dohodu nepodporí

Nezaradení poslanci okolo Pellegriniho nepodoporia obrannú dohodu DCA medzi Slovenskom a Spojenými štátmi. O nej by sa malo v parlamente rokovať v utorok (8. 2.). Pellegrini si myslí, že sa rokovanie pretiahne do neskorých večerných až nočných hodín, no hlasovať sa bude až vtedy, keď bude mať koalícia potrebných 76 hlasov.

Líder Hlasu-SD považuje zmluvu za nevýhodnú a „ešte horšie vyrokovanú, než ju má Maďarsko.“ Vysvetlil, že za jeho vládnutia sa zmluva nedostala ani na vládu, pretože ju zo stola zhodil vtedajší predseda parlamentu Andrej Danko (SNS).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko