Na hlavný obsah

Niektorí seniori stále čakajú na odmenu za očkovanie

Komplikácie mohla spôsobiť chybne zadaná adresa.

Niektorým seniorom pošta stále nedoručila 300-eurové odmeny za očkovanie, hoci ich už mali mať v schránke. Skomplikovať to mohla chybne zadaná adresa pri registrácii na vakcináciu. Ľudia si môžu stav doručovania svojej poukážky overiť na infolinke rezortu financií.

Na vyplatenie 300-eurového bonusu čaká ešte približne 45 000 seniorov. Ministerstvo financií vypláca očkovaciu prémiu podľa veku. Platí pravidlo, čím starší človek je, tým skôr by mu mala prísť do schránky zloženka.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Hlásia sa mi teraz 80-roční, ktorí ešte zatiaľ peniaze nedostali, napriek tomu, že ich už dostávajú tí, čo majú 60 a viac. Asi si tí ľudia budú musieť na to počkať,“ hovorí Valéria Pokorná, podpredsedníčka Jednoty dôchodcov na Slovensku.

Doručovanie poštových poukážok do schránok môže skomplikovať nesprávne, respektíve neúplne zadaná adresa pri registrácii na vakcináciu alebo pri samotnom očkovaní.

„Táto zásielka je uložená na pošte, klient si môže zavolať na poštu, my sa snažíme takúto zásielku dohľadať a poslať ju na správnu adresu, pokiaľ takémuto poukazu nevyprší platnosť. Platnosť takéhoto poukazu je 45 dní,“ vysvetľuje Iveta Dorčáková, hovorkyňa Slovenskej pošty.

Ministerstvo financií v súvislosti s vyplácaním vytvorilo infolinku. Na čísle 048/ 43 17 222 sa môžu seniori informovať, či im už šek odoslali a aj to, na akú adresu. V prípade zistenia chybných údajov je potrebné obrátiť sa na Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko