Na hlavný obsah

Obvinený mal s pištoľou nútiť štyroch mužov k práci. Platil im klobásou, chlebom a vodou

Peniaze od neho nikdy nevideli.

Obvinený mal s pištoľou nútiť štyroch mužov k práci. Platil im klobásou, chlebom a vodou
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Polícia rieši ďalší prípad „ohavného“ obchodovania s ľuďmi. Obete mal páchateľ nútiť pracovať šesť dní v týždni za trochu jedla a vody. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Vyšetrovateľ národnej jednotky boja proti ilegálnej imigrácii obvinil Andrea K. (30), ktorý mal zlákať mužov z trebišovského okresu na údajne dobre platenú prácu v Českej republike. Mužom ponúkal v prepočte 10 eur na hodinu.

Obete pracovali na stavbe od pondelka do soboty, pričom obvinený im peniaze za vykonanú prácu nikdy nedal. Ich zárobky vraj utratil na hracích automatoch a drogách.

Po práci ich mal odvážať na ubytovňu, kde ich zamykal, aby nemohli utiecť. Von ich púšťal iba pred ubytovňu a aj to len pod jeho prísnym dohľadom.

Jedlo dostávali na prídel raz denne v podobe klobásy a chleba, čo ich nútilo chodiť hľadať zvyšky potravy po kontajneroch, keďže boli hladní. K vode sa dostali prostredníctvom sociálneho zariadenia, kde mali mať prístup k tečúcej vode.

K poslušnosti ich mal donútiť zastrašovaním, fyzickým napádaním a vyhrážaním sa so zbraňou, že ich zastrelí. Po užití drog mal byť ešte agresívnejší a prikladať im pištoľ k hlave.

V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov. Momentálne ho stíhajú na slobode.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko