Na hlavný obsah

Očkovanie sa spomaľuje, niektoré kraje zatvárajú veľkokapacitné centrá

Tie v Prešove boli skoro prázdne.

Očkovanie na Slovensku sa výrazne spomalilo. Najmenší záujem majú ľudia o prvú dávku vakcíny. Za utorok (8. 2.) ju dostalo len niečo vyše 4 000 ľudí. Pre nízky záujem sa niektoré samosprávne kraje rozhodli veľkokapacitné očkovacie centrá zatvoriť.

Veľkokapacitné očkovacie centrá v Prešovskom kraji boli za posledný týždeň skoro prázdne. Kraj sa rozhodol, že pre takmer 90-percentný pokles záujemcov o očkovanie ich zatvorí.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„No nebalíme, sme flexibilní. Vieme zareagovať, ak to bude potrebné a situácia si to bude vyžadovať. Očkujeme naďalej, a to v našich obchodných centrách v Prešove, v Poprade, v známych režimoch, ale nie 7 dní v týždni, len 3 dni v týždni,“ povedala hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja Dáša Jeleňová.

Pre dospelých záujemcov o prvú, druhú či tretiu dávku už brány neotvorí ani očkovacie centrum na Národom futbalovom štadióne v Bratislave. Najbližší víkend však budú očkovať deti od 5 do 11 rokov.

„Posledné týždne a to posledné očkovanie už záujem bol len približne u 600 ľudí, veľkokapacitné centrum je na to, aby sme očkovali veľkokapacitne. Čiže menší záujem vieme pokryť v poliklinike Karlovej Vsi alebo u iných súkromných poskytovateľov,“ priblížil riaditeľ odboru komunikácie Bratislavského samosprávneho kraja Michal Feik.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko