Na hlavný obsah

Odvolávanie Mikulca bude v parlamente pokračovať v utorok

Do rozpravy je prihlásených 15 rečníkov.

Odvolávanie Mikulca bude v parlamente pokračovať v utorok
Ilustračná snímka. Foto: TASR

Poslanci Národnej rady (NR) budú pokračovať v diskusii k návrhu na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) v utorok (22. 2.). Prihlásených je ešte 15 rečníkov písomne.

Predseda parlamentu a Sme rodina Boris Kollár v piatok (18. 2.) popoludní skonštatoval, že jeho hnutie sa nebude pridávať k opozícii a nebude odvolávať ministra Mikulca. Dodal však, že k nemu majú veľa nezodpovedaných otázok a čakajú odpovede.

Piatkovú diskusiu v pléne ukončili poslanci vystúpením Borisa Suska (Smer-SD). Ten pripomenul kompetencie ministra vnútra v súvislosti s Policajným zborom (PZ) a potrebu vyvodiť politickú zodpovednosť v prípade závažných podozrení zo zneužívania práva a manipulácie vyšetrovaní viacerých káuz.

Tvrdí, že vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) chceli zlikvidovať tím inšpekcie, ktorý mal preverovať podozrenia z ich marenia vyšetrovaní.

Mikulec podľa Suska nesie plnú politickú zodpovednosť za viaceré kauzy a keďže ju sám nevyvodil, je povinnosťou opozície iniciovať jeho odvolávanie. Podotkol, že na zisťovanie, či vznikla trestnoprávna zodpovednosť, sú tu orgány činné v trestnom konaní.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko