Na hlavný obsah

Ostrov Bali sa po takmer dvoch rokoch opäť otvoril zahraničným turistom

Po prílete však musia ísť do karantény.

Ostrov Bali sa po takmer dvoch rokoch opäť otvoril zahraničným turistom
Západ slnka na indonézskom ostrove Bali. Foto: pixabay.com

Indonézsky ostrov Bali privítal v stredu (16. 2.) prvý medzinárodný let so zahraničnými pasažiermi na palube za uplynulé takmer dva roky. Informovala o tom agentúra AFP.

Obnovenie letov prichádza v čase, keď Indonézia napriek boju s nárastom počtu prípadov nákazy variantom omikron uvoľňuje opatrenia spojené s karanténou.

Lietadlo singapurských aerolínií so 109 medzinárodnými pasažiermi a 47 Indonézanmi na palube pristálo na dovolenkovom ostrove Bali v stredu, potvrdil guvernér ostrova Wayan Koster.

Podľa nových platných celoštátnych pravidiel zverejnených v stredu musia zahraniční návštevníci zostať v karanténe v jednom z 27 na to určených hotelov, a to tri až sedem dní v závislosti od počtu prijatých dávok vakcíny.

„Dúfam, že začiatkom marca nebude platiť pre turistov žiadna povinná karanténa, pokiaľ budú spĺňať požiadavky zdravotného protokolu a pri odlete a prílete budú mať negatívne výsledky testov,“ uviedol guvernér.

Úrady na Bali v októbri vyskúšali opätovné otvorenie pre skupinu vybraných krajín v obmedzenom režime, reakcia však bola rozpačitá pre prísne požiadavky na karanténu a absenciu priamych letov, pripomína AFP.

Indonézia ohlásila v utorok (15. 2.) rekordný počet nových prípadov koronavírusu. Počet denných prípadov infekcie dosiahol podľa tamojších úradov 57 000. Tento počet prekonal predchádzajúci vrchol vlny variantu delta v krajine, ktorý zaznamenali vlani v júli.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet