Na hlavný obsah

Podľa lídra doneckých separatistov Rusko uznalo nezávislosť v širších hraniciach

Teda vrátane územia, ktoré separatisti zatiaľ nekontrolujú.

Podľa lídra doneckých separatistov Rusko uznalo nezávislosť v širších hraniciach
Na archívnej snímke je predstaviteľ samozvanej Doneckej ľudovej republiky Denis Pušilin v roku 2015.

Líder separatistickej Doneckej ľudovej republiky (DLR) povedal, že Rusko uznalo jej nezávislosť v hraniciach celej Doneckej oblasti, teda vrátane územia, ktoré separatisti teraz nekontrolujú. Informovala o tom agentúra Reuters.

„Otázka hraníc nie je jednoduchá, rozhodne sa o nej neskôr,“ povedal Denis Pušilin ruskej štátnej televízii. Líder Luhanskej ľudovej republiky sa zatiaľ k tejto veci nevyjadril. Pušilin podľa ruských agentúr tiež nevylúčil, že Doneck požiada Rusko o vojenskú pomoc na základe dohôd, ktoré Moskva uzavrela s „ľudovými republikami“.

„Treba si uvedomiť fakt, že nie všetky naše územia kontrolujeme. Nie je to jednoduchá otázka a bude vyriešená neskôr. Ako a čo môže takéto či iné riešenia ovplyvniť, ukáže čas a stanovisko ukrajinskej strany,“ citovala vodcu povstalcov agentúra Interfax.

Na spresňujúcu otázku, či sa Doneck chystá vybojovať územie, ktoré teraz nekontroluje, Pušilin odpovedal, že by nepredbiehal. Dodal, že nevidí zo strany Kyjeva kroky k prerušeniu snáh ovládnuť región násilím.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet