Na hlavný obsah

Podpis Valáška pod prejavom prezidentky? Podľa politológa to môže spochybniť jej nadstraníckosť

Člen PS konzultáciu o prejave nepopiera.

Autorom dokumentu k nedávnemu prejavu prezidentky Zuzany Čaputovej k situácii na Ukrajine je poslanec za Progresívne Slovensko (PS) Tomáš Valášek (nezaradený) – túto informáciu priniesol portál refresher.sk.

Podľa Prezidentského paláca však prejav nepísal on, ale poradkyňa prezidentky pre zahraničnú politiku Jana Kobzová, ktorá je manželkou Valáška. Poslanec parlamentu konzultáciu o prejave prvej dámy nepopiera.

Vystúpenie prezidentky SR o napätí medzi Ruskom a Ukrajinou a ako podklad k nemu dokument napísaný v počítačovom programe Word. Ako autor je tam uvedený Valášek.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Ten prejav som čítal, konzultovala ho so mnou aj moja manželka, aj pani prezidentka, inak sa netajím tým, že niekoľkokrát so mnou konzultovala v obranných veciach,“ uviedol.

Aj podľa prezidentskej kancelárie sa Valášek na prejave prezidentky nijako nepodieľal. „Toto je banálna historka o dvoch zahraničných expertoch v spoločnej domácnosti. Použili na to jeden počítač,“ reagoval hovorca hlôavy štátu Martin Strižinec.

Ironicky sa k tejto záležitosti vyjadril na svojej facebookovej stránke minister financií Igor Matovič (OĽANO). Okomentoval to slovami: „“Nadstranícka prezidentka“ – strašná hanba“.

„Býva bežné, že prezidentské prejavy píšu z kancelárie prezidenta, čiže je jasné, že si všetko nepíše sama a vtedy je to v poriadku. Patrí to k štandardu. Ale býva dosť atypické, ak poslanec parlamentu, navyše opozičnej strany, v ktorej bola niekedy podpredsedníčkou, píše takýto prejav. Je to nepriznané a minimálne to spochybňuje jej nadstraníckosť,“ myslí si politológ Roman Michelko.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko