Na hlavný obsah

Pojednávanie vo veci vraždy Kuciaka bude koncom februára

Súd spojil vec s prípadom plánovanej vraždy prokurátorov.

Pojednávanie vo veci vraždy Kuciaka bude koncom februára
Na snímke Marián Kočner počas súdneho pojednávania. Foto: TASR

Pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej bude na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku 28. februára. Pokračovať má aj v závere marca. Súd zároveň rozhodol o spojení veci s prípadom plánovanej vraždy prokurátorov.

V prípade vraždy novinára a jeho snúbenice bude ŠTS opäť rozhodovať o vine Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej. ŠTS ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd (NS) SR vrátil vlani v máji prípad prvostupňovému súdu. Právoplatné sú v tejto kauze tri rozhodnutia – Miroslav Marček a Tomáš Szabó dostali 25-ročné tresty, Zoltán Andruskó 15 rokov nepodmienečne.

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelí obžalobe päť osôb – Kočner, Zsuzsová, Szabó, Dušan Kracina a Darko Dragič.

Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017, prijať ju mala Zsuzsová. Po výpovedi Andruskóa odsúdeného v kauze vraždy novinára a jeho snúbenice zadržali aj podnikateľa Kracinu. Vlani v marci obvinili v prípade aj občana Bosny a Hercegoviny Dragiča. Podnikateľa Kočnera obvinili ako posledného koncom júna 2021.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko