Na hlavný obsah

Polícia musela zasahovať pred parlamentom na proteste proti obrannej dohode s USA

Dav zranil niekoľko policajtov.

Polícia musela zasahovať pred parlamentom na proteste proti obrannej dohode s USA
Na snímke účastníci protestu proti obrannej dohode s USA pred budovou Národnej rady SR. Foto: TASR

Pred Národnou radou SR v Bratislave sa v utorok (8. 2.) zišli stovky ľudí na proteste proti obrannej dohode Slovenska so Spojenými štátmi. Polícia musela na určitý čas odstaviť dopravu v úseku od Šulekovej ulice po Mudroňovu.

Na proteste vystúpilo viacero predstaviteľov z hnutia Republika, predseda ĽSNS Marian Kotleba či líder opozičného Smeru-SD Robert Fico. Prejavy všetkých smerovali proti schváleniu dohody v parlamente. Z davu zneli slová o vlastizrade.

Poslanec Ladislav Kamenický (Smer-SD) vyzval demonštrantov, aby si poriadne zapamätali tváre jednotlivých poslancov, ktorí v parlamente za obrannú zmluvu zahlasujú.

Krátko pred 19.00 h došlo k incidentu, keď niekto z davu hodil priamo do policajtov dymovnicu s efektom slzného plynu. Niekoľko policajtov sa pritom zranilo. Dav sa vzápätí snažil dostať po schodoch do parlamentu. Situáciu vyriešili ťažkoodenci, ktorí ľudí začali zatláčať naspäť.

Rečníci vyzývali ľudí z davu, aby zostali pred parlamentom, až kým neskončí hlasovanie o obrannej dohode. Mnoho ľudí už odišlo.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko