Na hlavný obsah

Polícia na východe Slovenska zaistila cigarety pašované zrejme dronom

Išlo o 12 000 kusov cigariet.

Hliadka Oddelenia hraničnej kontroly (OHK) Vyšné Nemecké v piatok (4. 2.) zaistila pašované cigarety prevážané cez ukrajinskú hranicu dronom. Polícia o tom informovala v pondelok (7. 2.) na sociálnej sieti.

Hliadka v piatok (4. 2.) večer započula zvuk neznámeho lietajúceho prostriedku, ktorý sa presúval od vonkajšej hranice s Ukrajinou smerom na Slovensko.

Letiaci objekt – pravdepodobne dron – sledovali termokamerou. Policajti zaznamenali, že objekt sa zastavil vo vzduchu a vypustil balík, ktorý prevážal.

„Zvuk dopadu vypusteného balíka bol evidentný, preto sa policajti presunuli do úseku dopadu balíka v smere na obec Husák, okres Sobrance,“ informuje polícia.

Spozorovali z lesa vychádzajúce dve osoby, ktoré smerovali ku neďalekému rodinnému domu. Po policajnej výzve jedna z osôb odhodila balík, ktorý niesla v ruke.

Jeden z balíkov sa zachytil na strome

Osoby pri zadržaní nekládli odpor, uposlúchli výzvu, zastavili sa, dali ruky za chrbát a ľahli si na zem. Išlo o Slovákov. Na mieste ich zadržania policajti zaistili 3 balíky obalené čiernou fóliou a previazané bielym motúzom.

„Bolo v nich 45 kartónov a 6 krabičiek cigariet značky JIN LING bez kontrolnej známky na označenie tovaru, spolu 9 120 kusov. Štvrtý balík zaistili policajti pri prehľadávaní úseku nasledujúci deň,“ uviedla polícia. Balík sa zachytil o konáre stromu a roztrhol sa.

V balíkoch sa spolu nachádzalo 12 000 kusov (60 kartónov) cigariet značky JIN LING bez kontrolnej známky na označenie tovaru. Únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov bol príslušníkmi colného úradu vyčíslený na sumu 1 491,62 eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko