Na hlavný obsah

Predstavitelia koalície odsúdili správanie opozície. Traja poslanci OĽANO majú k dohode ešte otázky

Za stranu SaS budú za dohodu hlasovať všetci poslanci.

Predstavitelia koalície odsúdili správanie opozície. Traja poslanci OĽANO majú k dohode ešte otázky
Na snímke poslanci hore zľava Juraj Krúpa (OĽaNO), Marian Kotleba (ĽSNS) a minister obrany SR Jaroslav Naď. Foto: TASR

Predstavitelia koaličných strán OĽANO, SaS a Za ľudí odsúdili vyvolávanie vášní zo strany opozície v súvislosti s obranou dohodou s USA a agresívne správanie niekoľkých poslancov ĽSNS počas utorkového (8. 2.) rokovania parlamentu.

Podľa Anny Zemanovej (SaS) ide o „suterén, ktorý nemá v NR SR obdobu.“ „Oni volali po diskusii a dnes, keď mohli diskutovať, tak pískali, blokovali, vylievali vodu na hlasovacie zariadenie,“ doplnil minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Poslanec strany Za ľudí Juraj Šeliga zopakoval, že potrebné bude vytvorenie parlamentnej stráže.

Šéf parlamentného brannobezpečnostného výboru Juraj Krúpa (OĽANO) kritizoval opozičných politikov za ich ataky či vyhrážky fyzickou likvidáciou, čím podľa neho vytvárajú negatívnu atmosféru.

„Títo ľudia, pokiaľ dostanú priestor, budú plodiť len zlo a násilie. Pozrite sa, čo všetko sú schopní urobiť, do akých extrémov sú schopní zájsť pre obyčajnú technickú zmluvu, ktorá nezoberie našej krajine suverenitu, ale posilní našu bezpečnosť a obranyschopnosť,“ vyhlásil.

Ako povedal poslanec SaS Peter Osuský, všetci poslanci tejto strany budú hlasovať za schválenie dohody. Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš uviedol, že traja poslanci hnutia majú k dohode ešte otázky.

Naď hovorí o Žilinkovej prezidentskej kampani

Prejav generálneho prokurátora Maroša Žilinku, ktorý v parlamente prečítal Juraj Blanár (Smer-SD), považuje minister obrany za štart prezidentskej kampane šéfa prokuratúry.

„V tom prejave je toľko klamstva, neprávd, že človeka až mrazí, že tento človek je generálnym prokurátorom SR,“ uviedol Naď. Je podľa neho „potrebné sa zamyslieť, čo s tým ďalej.“

„Klasik by povedal, že tento prejav nebol písaný na území SR,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko