Na hlavný obsah

Premiér sa stretol so zástupcami lekárskych odborov

Postavenie zdravotníkov chce vláda zlepšovať systematicky.

Premiér sa stretol so zástupcami lekárskych odborov
Rokovanie premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) so zástupcami lekárskych odborov. Foto: Úrad vlády

Predseda vlády SR Eduard Heger sa vo štvrtok (3. 2.) na Úrade vlády SR stretol s predstaviteľmi Lekárskeho odborového združenia (LOZ), aby rokovali o aktuálnej situácii v slovenskom zdravotníctve.

Eduard Heger a zástupcovia rezortov zdravotníctva a financií sa počas stretnutia oboznámili s požiadavkami odborárov. Týkali sa nedostatku lekárskeho a zdravotníckeho personálu či zlepšenia finančného ohodnotenia pracovníkov v zdravotníctve.

Predstavitelia LOZ na stretnutí uviedli aj konkrétne prípady neefektívneho financovania jednotlivých úkonov v neprospech štátnych nemocníc. Pomenovali tiež medzery v kontrole zdravotníckeho trhu.

„Ďakujem členom LOZ za tieto príklady, zlepšenie hospodárenia nemocníc patrí medzi priority vlády, a preto chceme pri nastavovaní pravidiel hospodárenia spolupracovať priamo s lekármi a zdravotníkmi, ktorí majú skúsenosti z praxe,“ povedal predseda vlády.

Premiér zástupcov LOZ opätovne ubezpečil, že záujmom vlády je situáciu v zdravotníctve riešiť a zúčastnené strany vyzval na ďalšie rokovania.

„Slovenské zdravotníctvo bolo roky na chvoste záujmu a bývalé vlády ho dlhodobo zanedbávali. Postavenie zdravotníkov a stav zdravotníckych zariadení chceme zlepšovať systematicky, máme k dispozícii peniaze z plánu obnovy. Stanovili sme si konkrétne ciele a robíme postupné kroky, aby zdravotníctvo kvalitne fungovalo tak v prospech zdravotníckeho personálu, ako aj v prospech pacienta,“ vyhlásil Heger.

Ďalšie rokovania medzi vládou a lekárskymi odbormi budú pokračovať už na úrovni kompetentných ministerstiev, dodal tlačový odbor úradu vlády.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko