Na hlavný obsah

Prezidentka: Musíme zastaviť nenávisť skôr, než bude neskoro, inak bude Kuciakov odkaz zbytočný

Zuzana Čaputová si uctila pamiatku zavraždeného novinára.

Prezidentka: Musíme zastaviť nenávisť skôr, než bude neskoro, inak bude Kuciakov odkaz zbytočný
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová si uctila pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej položením kvetov a zapálením sviečky pred domom vo Veľkej Mači (okres Galanta) v pondelok 21. februára 2022 Foto: TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová si v pondelok (21. 2.) uctila pri príležitosti 4. výročia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej ich pamiatku vo Veľkej Mači, kde dvojica bývala.

„Boli zabití preto, lebo Ján sa vo svojej práci venoval odhaľovaniu korupcie a zneužívaniu moci. Boli zabití, pretože sa venoval veciam, ktoré sú v záujme nás všetkých,“ povedala prezidentka.

Za veľmi dôležité považuje to, že súdy už odsúdili vykonávateľov vraždy, ale spravodlivosť na Slovensku podľa nej potrebuje, aby sa vyvodila zodpovednosť aj voči objednávateľom. Dodala, že požiadavka občanov, ktorí chcú slušné a spravodlivé Slovensko, je aktuálna až doteraz.

„V týchto týždňoch prežívame na Slovensku zvýšenú vlnu nenávisti, hnevu a verbálnych útokov. Aj v prípade Jána a Martiny fyzickému útoku na nich predchádzali slovné vyhrážky. Musíme to zastaviť skôr, ako bude neskoro, inak by odkaz Jána a Martiny bol zbytočný,“ uviedla Čaputová.

V rámci spomienky na tragickú udalosť v pondelok odhalia pamätník Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej na námestí SNP v Bratislave. Na slávnostnom akte sa zúčastní aj predseda vlády Eduard Heger (OĽANO).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko