Na hlavný obsah

Pri zrážke vlakov neďaleko Mníchova zomrela jedna osoba

Ďalší sú zranení.

Pri zrážke vlakov neďaleko Mníchova zomrela jedna osoba
Záchranári zasahujú pri zrážke vlakov neďaleko Mníchova. Foto: ČTK/DPA

Pri zrážke dvoch vlakov prímestských dráh južne od Mníchova v pondelok (14. 2.) prišiel o život jeden človek a viac ako desať sa zranilo, uviedla agentúra DPA. Nešťastie sa udialo pri stanici v päťtisícovej obci Ebenhausen. Príčina stretu sa vyšetruje.

Ako prvý o obeti vlakového nešťastia informoval denník Bild s tým, že k nehode došlo v oblasti železničnej stanice Ebenhausen-Schäftlarn juhozápadne od Mníchova.

Podľa informácií mníchovskej polície sa vlaky čelne zrazili približne o 16.40 h, príčina nehody je však doposiaľ nejasná. Na mieste podľa agentúry AFP zasahovalo približne 200 záchranárov a policajtov. Jeden z cestujúcich uviazol vo vozni, neskôr sa ho však podarilo vyslobodiť. Polícia dodala, že v prípade prebieha vyšetrovanie.

Bezprostredne známe neboli ani informácie o rozsahu zranení ďalších osôb, píše DPA. Podľa vyjadrení tamojších hasičov išlo v prípade obete o jedného z cestujúcich.

Železničná stanica, pri ktorej došlo k nehode, sa nachádza na trase S7 do bavorského mesta Wolfratshausen, spresňuje DPA.

Nemecká železničná spoločnosť Deutsche Bahn (DB) ako prevádzkovateľ prímestských vlakov najprv na sociálnej sieti uviedla, že v oblasti medzi stanicami Ebenhausen-Schäftlarn a Baierbrunn sa „na trase nachádzajú predmety“. Trasu následne uzavreli a zriadili náhradnú dopravu autobusmi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet