Na hlavný obsah

Prišlo mi ľúto, kam sme sa ako Slovensko dostali, povedala Remišová k situácii v NR SR

Opäť kritizovala Žilinkov prejav.

Prišlo mi ľúto, kam sme sa ako Slovensko dostali, povedala Remišová k situácii v NR SR
Na snímke podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: TASR

Ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí) k utorkovému (8. 2.) rokovaniu v NR SR uviedla, že jej je ľúto, kam sme sa ako Slovenská republika dostali. „Prišlo mi ľúto, že v parlamente sa nájdu poslanci, ktorí dokážu zneuctiť vlajku štátu nášho partnera, Ukrajiny, s ktorým máme veľmi dobré vzťahy,“ dodala v Rádiu Expres.

„Bola som v tom čase na pracovnej ceste na Ukrajine, ktorá bola symbolickým gestom,“ uviedla k svojej neprítomnosti.

Na predchádzanie podobnej situácie by podľa nej pomohla parlamentná stráž, ktorú navrhol poslanec strany Za ľudí Juraj Šeliga. „Chceme o tom diskutovať. Keď polícia môže násilím odnášať občana, tak môže aj politika,“ uviedla.

K odsúhlaseniu obrannej dohody s USA povedala, ide o štandardnú dohodu, a v iných krajinách sa pri jej schvaľovaní taký cirkus nekonal. „Má ju dokonca podpísanú aj maďarský premiér Viktor Orban, ktorý má dobré vzťahy s Ruskom a žiadna americká základňa na území Maďarska nevznikla.“

Remišová opätovne kritizovala prejav generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Svojím vyhlásením podľa nej zneuctil pamiatku obetí invázie sovietskych vojsk, ktoré vtrhli na Slovensko v roku 1968.

Uviedla, že Žilinka nie je politik. „Ak chce robiť politiku, nič mu nebráni, aby rezignoval z funkcie.“ Remišová chce podať návrh na jeho disciplinárne konanie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko