Na hlavný obsah

Raketa zasiahla obytný dom v meste Černihiv, v Kyjeve počuť výbuchy

Mesto Černihiv vyhlásilo letecký poplach.

Raketa zasiahla obytný dom v meste Černihiv, v Kyjeve počuť výbuchy
Zranený ukrajinský vojak sedí na zemi počas paľby v Kyjeve. Foto: TASR/AP

Ruská raketa v pondelok (28. 2.) v noci zasiahla obytný dom v ukrajinskom meste Černihiv, uviedla ukrajinská agentúra Ukrinform. V Kyjeve a Charkove sú podľa vyhlásenia ukrajinských úradov počuť výbuchy a streľba.

Podľa dostupných informácií horeli dve spodné poschodia budovy v Černihive, ktorý je vzdialený asi 150 kilometrov od ukrajinskej metropoly. Zatiaľ nie sú hlásené žiadne obete. Denník The Kyiv Independent uviedol, že jedna žena bola zranená.

Mesto vyhlásilo letecký poplach a vyzvalo obyvateľov, nech sa schovajú v krytoch, len chvíľu predtým, ako raketa zasiahla obytný dom.

Po niekoľkých hodinách pokoja v noci opäť začalo ostreľovanie kyjevských miest Kyjev a Charkov. Podľa The Kyiv Independent hlavné mesto vyhlásilo letecký poplach. Rakety v noci zasiahli tiež severoukrajinské mesto Žitomir, oznámilo na sociálnej sieti velenie ukrajinských pozemných síl.

Od štvrtka, keď ruské jednotky vpadli na Ukrajinu, zomrelo najmenej 352 civilistov, vrátane 14 detí, a 1 684 ľudí utrpelo zranenia. S odvolaním sa na ukrajinské ministerstvo zdravotníctva to uviedla agentúra Reuters. Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) uviedol, že z Ukrajiny už kvôli ruskej invázii ušlo najmenej 368 000 ľudí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet