Na hlavný obsah

Remišová si kladie podmienky pre podpísanie dodatku ku koaličnej zmluve

Požaduje návrhy k štyrom kľúčovým zákonom.

Remišová si kladie podmienky pre podpísanie dodatku ku koaličnej zmluve
Na snímke podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: TASR

Strana Za ľudí je ochotná podpísať dodatok ku koaličnej zmluve, ktorým by sa upravilo pôvodné rozdelenie ministerstiev, avšak nie bez podmienok. Uviedla to ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí) pred stredajším (23. 2.) rokovaním vlády.

Ako podmienku pre rokovanie s SaS o presune ministerstva spravodlivosti pod gesciu strany požaduje, aby rezort predložil návrhy štyroch kľúčových zákonov. Ide o preukazovanie pôvodu majetku, reformu prokuratúry, úpravu paragrafu 363 a hmotnú zodpovednosť verejných funkcionárov.

„Chcem záruky, že na týchto kľúčových zákonoch sa pracovať začne,“ uviedla Remišová s tým, že očakáva, že ministerka spravodlivosti Mária Kolíková začne tieto zákony riešiť, keďže sú v gescii jej rezortu.

Avizovala, že spomínané reformy sú aj súčasťou programového vyhlásenia vlády. „Nemôže byť situácia, že po dvoch rokoch vo vláde sa z týchto opatrení, ktoré sú na prvých stránkach programového vyhlásenia vlády, zrealizovala nula,“ dodala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko