Na hlavný obsah

RTVS spúšťa nepretržité spravodajské vysielanie :24

Mení sa aj programová schéma.

RTVS reaguje na mimoriadnu situáciu na Ukrajine a spúšťa 24-hodinový spravodajsko-publicistický program. Dočasne nahradí vysielaciu štruktúru televízneho okruhu Trojka.

Mimoriadne spravodajstvo RTVS 24 bude vysielať od pondelka (28. 2.). Aktuálne správy budeme prinášať v pravidelných blokoch každých 30 minút po celý deň.

Úloha RTVS 24 bude jednoznačná. Rýchlo a dôveryhodne informovať, najmä počas mimoriadnych udalostí – vrátane tej aktuálnej – ukrajinskej krízy.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

,,RTVS si je vedomá svojej spoločenskej zodpovednosti a chce týmto spôsobom prispieť maximálnou možnou mierou informovanosti slovenskej verejnosti,“ hovorí riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

S príchodom nepretržitého spravodajského vysielania sa mení aj programová schéma. ,,Museli sme preorganizovať naše vnútorné štruktúry v podmienkach RTVS, ktorá nie je prispôsobená 24 hodinovému spravodajskému vysielaniu, museli sme upustiť od niektorých výrob, ale táto situácia si to vyžaduje,“ vysvetlil šéf RTVS.

Redakčné a realizačné zložky urobia maximum, aby mohli priniesť plnohodnotné celodenné spravodajstvo z domova i zo sveta.
Doplní ho publicistika, ako aj dokumentárne, vzdelávacie, či diskusné relácie.

,,Objavilo sa v ľuďoch dobro. A k tomu, aby to dobro mohli vykonávať, aby vedeli ľuďom pomáhať a pomáhať si navzájom, čo z nás iste urobí lepšiu krajinu, k tomu tí ľudia potrebujú informácie, aby sa nemuseli nechávať dať zdrojmi, ktoré sú zavádzajúce,“ povedal riaditeľ sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Attila Lovász.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko