Na hlavný obsah

Ruská a ukrajinská delegácia sa stretnú na bieloruských hraniciach

Niektoré zdroje hovoria o vyjednávaní len s Bielorusmi.

Ruská a ukrajinská delegácia sa stretnú na bieloruských hraniciach
Ilustračné foto z ukrajinsko-bieloruskej hranice. Foto: TASR/AP

Kancelária ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v nedeľu (27. 2.) oznámila, že Ukrajina súhlasí s rokovaniami s Ruskom na bieloruských hraniciach, píše AFP.

Kancelária ukrajinského prezidenta vo vyhlásení na sociálnej sieti telegram uviedla, že ukrajinská a ruská delegácia sa stretnú „bez predbežných podmienok“ neďaleko rieky Pripiať na ukrajinsko-bieloruskej hranici.

Ukrajinský prezident Zelenskyj v nedeľu popoludní absolvoval telefonický rozhovor s bieloruským prezidentom Alexandrom Lukašenkom, píše na svojej webovej stránke stanica Sky News.

Zelenskyj predtým oznámil, že Ukrajina je ochotná viesť rozhovory s Ruskom, ale odmietol sa s ruskou delegáciou stretnúť v susednom Bielorusku, pretože nie je neutrálne.

Ruský prezident Vladimir Putin následne obvinil ukrajinských predstaviteľov z premárnenia „príležitosti“ viesť rozhovory. Tie by mohli ukončiť útoky Ruska na svojho prozápadne orientovaného suseda.

„Ideme si vypočuť, čo nám chce Rusko povedať,“ poznamenal minister zahraničných vecí Ukrajiny Dmytro Kuleba. Lukašenko podľa neho uistil Zelenského, že počas stretnutia nepoužije žiadnu vojenskú silu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet