Na hlavný obsah

Sagan by nemal prísť o Tour de France 2022. Total Energies dostal voľnú kartu

Slovenský cyklista sa predstaví v novom tíme.

Sagan by nemal prísť o Tour de France 2022. Total Energies dostal voľnú kartu
Foto: TASR

Slovenský cyklista Peter Sagan by ani v tomto roku nemal prísť o účasť na Tour de France. Jeho francúzsky prvodivízny tím TotalEnergies dostal jednu z dvoch posledných voľných kariet, aby mohol participovať na najväčších a najslávnejších etapových pretekoch na svete. Druhá voľná karta sa ušla zoskupeniu B&B Hotels p/b KTM.

Sagan na Tour de France štartuje od roku 2012

Tridsaťdvaročný žilinský rodák, ktorý dlhodobo žije v Monaku, od roku 2012 ani raz nechýbal na Tour de France. Vo farbách tímov Liquigas, Tinkoff a Bora-Hangrohe tam dosiahol rekordných sedem triumfov v bodovacej súťaži a pridal 12 víťazných etáp.

Tento rok môže mať Sagan na jednom z tradičných vrcholov sezóny motiváciu navyše, keďže sa tam predstaví v novom družstve, ktorý vzhľadom na chýbajúci status tímu WorldTour nemal vopred istú účasť.

Total Energies bude chcieť vyhrať niektorú z etáp

„Včera som mal na telefóne šéfa Tour de France Christiana Prudhomma a musím povedať, že to bol ako vždy príjemný telefonát,“ uviedol v piatok (11. 2.) Jean-René Bernaudeau, generálny riaditeľ tímu TotalEnergies na tímovom webe.

„Tour de France je tá pravá cyklistika. Cítime hrdosť, že opäť budeme môcť byť pri tom. V minulosti sme neraz miešali kartami na Tour de France s víťazstvami v etapách aj žltým dresom pre lídra pretekov. Aj tento rok budeme mať hlavný cieľ vyhrať niektorú z etáp. Máme v tíme Petra Sagana, Pierra Latoura či Anthony Turgisa, ktorí tieto preteky dobre poznajú. Máme dobrú skupinu klasikárov, verím, že to zvládneme čo najlepšie,“ pokračoval.

Tím Total Energies nechýbal na Tour de France od roku 2000, keď vznikol ešte pod názvom Bonjour. Družstvo sa aktuálne usiluje o to, aby v roku 2023 postúpilo medzi cyklistickú elitu do seriálu WorldTour. Práve angažovanie Petra Sagana aj ďalších ľudí okolo neho by malo k tomu napomôcť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport