Na hlavný obsah

Schôdzu NR SR museli prerušiť, poslanci Suja a Tabák sa dostali do konfliktu

Suja opäť označil Benčíka za eštebáka.

Schôdzu NR SR museli prerušiť, poslanci Suja a Tabák sa dostali do konfliktu
Ilustračná snímka z Národnej rady SR. Foto: RTVS

Poslanec Národnej rady (NR) SR Miroslav Suja (nezaradený) sa mal v utorok (1. 2.) v pléne ospravedlniť svojmu poslaneckému kolegovi Jánovi Benčíkovi (SaS) za výroky ešte z leta. Ospravedlnil sa za to, že o ňom nestihol povedať všetko a opätovne ho označil za eštebáka.

Okrem toho adresoval ospravedlnenie aj Romane Tabák (OĽANO). Tej sa forma ospravedlnenia nepáčila a prišla k nemu za rečnícky pult. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) po ich krátkej potýčke schôdzu na dve minúty prerušil.

Nezaobišlo sa to bez invektív

Podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SD) v pléne ozrejmil, že mandátový a imunitný výbor rozhodol o podnete Benčíka a odporučil Sujovi ospravedlniť sa. Podnet sa mal týkať Sujových slov z 32. schôdze NR SR ešte z leta minulého roka.

„Pán Benčík, ospravedlňujem sa nielen vám, ale aj celému Slovensku za to, že som v krátkej reakcii na vaše konanie nestihol všetkým ukázať, čo ste vy za človeka,“ vyhlásil Suja.

„Nevyberáte si, ste absolútny a pravý eštebák. Nemáte zábrany, snoríte ako poľovnícky pes,“ dodal s tým, že Benčík nehľadí na vek či okolnosti pri svojom konaní a nemal pochopenie pre študenta, ktorý „v mladíckej nerozvážnosti“ niečo v hneve napísal na internete.

Tabák sa nepáčila forma ospravedlnenia

Poslankyni Tabák sa ospravedlnil Suja za slová o predávaní tenisových zápasov, pričom sa tieto informácie mali týkať inej tenistky. Tabák sa ohradila voči jeho slovám o manekýnke a pripomenula, že tenis hrávala profesionálne.

Podľa vlastných slov nechápala, „prečo sa jej nevie Suja normálne ospravedlniť“ a prečo musí urážať ženy. Poslanec reagoval tým, že to nemyslel v zlom.

Počas Sujovho vystúpenia k nemu Tabák prišla a snažila sa rozprávať do mikrofónu. Suja sa pritom pýtal, ako ich tlačenie sa pri pulte vysvetlí doma žene. Predseda snemovne vyzval poslankyňu, aby svojho kolegu „neobchytkávala“ a prerušil schôdzu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko