Na hlavný obsah

Seniorom dosiaľ vyplatili 127 miliónov eur ako očkovacie odmeny

Riešiť sa budú aj reklamácie.

Seniorom dosiaľ vyplatili 127 miliónov eur ako očkovacie odmeny
Na ilustračnej snímke sa senior necháva zaočkovať vakcínou proti covidu. Foto: TASR

Šek na 300-eurovú odmenu za očkovanie si už na pošte vyzdvihlo viac ako 422 000 seniorov. Vyplýva to z utorkových (1. 2.) údajov Ministerstva financií SR, ktoré vyhodnotilo doterajší priebeh vyplácania „očkovacích poukazov“ pre seniorov nad 60 rokov. Rezort vyplatil už takmer 127 miliónov eur.

Ministerstvo pripomenulo, že pondelok (31. 1.) bol posledný deň na to, aby sa seniori dali zaočkovať a splnili tak základnú podmienku na získanie pomoci. Iná situácia je len v prípade seniorov, ktorí sa do 15. januára zaočkovali jednodávkovou vakcínou Janssen (od Johnson & Johnson). Na preočkovanie akoukoľvek vakcínou majú čas do 15. marca 2022.

Prosba o trpezlivosť

„V najbližších týždňoch bude Slovenská pošta posielať ešte zvyšné 300-eurové poukážky pre seniorov za očkovanie tromi dávkami. Trojdávkových seniorov, ktorí doteraz poštovú poukážku nedostali, preto prosíme o trpezlivosť,“ upozornil rezort.

Dodal, že osoby, ktoré sa očkovali bez registrácie alebo u obvodného lekára, sa rovnako nemusia obávať že by o finančnú pomoc prišli.

Tiež očakáva, že približne v druhej polovici februára začne Slovenská pošta posielať aj poukážky na 200 eur pre seniorov, ktorí splnili podmienku a dali sa zaočkovať prvou alebo druhou dávkou vakcíny.

Na rade sú aj reklamácie

Riešiť bude taktiež jednotlivé reklamácie – v prípade zle uvedenej adresy, nesprávneho mena, neposlaného poukazu či ak adresáta nezastihli.

„Aktuálne evidujeme niekoľko prípadov, keď mal senior na poukaze uvedený chybný dátum narodenia. V tomto prípade upozorňujeme na to, že ak má senior všetky ostatné osobné údaje na poukážke správne, finančná pomoc mu musí byť na pobočke Slovenskej pošty vyplatená,“ uzavrel rezort.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika