Na hlavný obsah

Školské odbory hrozia štrajkom, zisťujú záujem oň medzi zamestnancami

Chcú viac peňazí do školstva.

Školské odbory hrozia štrajkom. V týchto dňoch o ňom rozhoduje všetkých 150 000 zamestnancov – hlasujú cez internetový formulár. Výsledok by mal byť známy na budúci týždeň. Odborári chcú nátlakovou akciou získať pre školstvo viac peňazí.

Odborový zväz (OZ) pracovníkov školstva a vedy na Slovensku je už niekoľko mesiacov v štrajkovej pohotovosti. Minulotýždňové rokovanie odborárov s predstaviteľmi vlády neprinieslo žiadnu dohodu. Odborári preto online hlasovaním zisťujú ochotu zamestnancov štrajkovať.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Už 24. februára by sme mali vedieť, aká je situácia. Týka sa to všetkých typov škôl,“ povedal predseda OZ pracovníkov školstva a vedy Pavel Ondek.

Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) vyslovil podporu požiadavkám odborárov ešte minulý rok. „Už od leta, či už odborári a následne aj ministerstvo školstva, aj ostatné profesie zo školstva, presadzujeme zvýšenie platov učiteľov,“ povedal minister. Má to však svoj háčik.

„Pokiaľ nemáme tieto prostriedky my v kapitole, ktoré nemáme teraz naplánované na budúci rok, tak ani nemôžme zvyšovať platy učiteľov,“ priblížil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko