Na hlavný obsah

ZOH 2022: Slovensko ako najľahší možný súper? To si nemyslím, hovorí fínska opora

Aj Aaltonen očakáva ťažký zápas.

ZOH 2022: Slovensko ako najľahší možný súper? To si nemyslím, hovorí fínska opora
Gól Fínska do siete SR počas hokejového zápasu C-skupiny ZOH 2022. Foto: TASR

Fínski hokejisti očakávajú v semifinále oveľa náročnejší zápas oproti tomu, ktorý odohrali v úvode olympijského turnaja so Slovenskom. V základnej C-skupine vyhrali hladko 6:2. Zverenci trénera Craiga Ramsayho však odvtedy prešli kus cesty a po triumfe nad favorizovanými USA sa prebojovali medzi elitné kvarteto.

„Suomi“ postúpili priamo zo skupiny a vyhli sa tak kvalifikácii o štvrťfinále. V ďalšej fáze narazili v stredu na Švajčiarsko, ktoré zdolali vysoko 5:1.

„Mali sme naozaj dobrú prvú tretinu. V podstate aj časť druhej, ale tam už zvýšili tempo a viac sa tlačili dopredu, čo nám robilo trochu problémy. No celkovo to bol od nás veľmi dobrý výkon a sme radi, že sme vyhrali,“ povedal Marko Anttila, ktorý sa vrátil do tímu po tom, čo strávil niekoľko dní po prílete do Pekingu v karanténe.

Neprekvapilo ho, že SR vyradila USA

Fíni na ceste do semifinále vyhrali všetky štyri zápasy, jeden po predĺžení, so skóre 18:7. Zaujali aj obratom z 0:3 s rivalom zo Švédska. V semifinále si zopakujú duel so Slovenskom. Na úvod turnaja v ňom dominovali, no hrdina MS 2019 z Bratislavy si nemyslí, že boj o finále bude pre jeho krajanov rovnako hladký.

„Nemyslím si, že Slovensko je najľahší súper, akého sme mohli dostať do semifinále. Teraz je to len o jednom zápase, my musíme predviesť náš najlepší výkon, aký sme na tomto turnaji ukázali a potom uvidíme. Neprekvapilo ma, že zdolali USA, bolo to štvrťfinále, zostali tu už len tie najlepšie tímy a medzi nimi sa môže stať všetko,“ povedal.

„Určite to nie je najľahšia cesta do finále. Slovensko má dobrý tím a bude to veľmi ťažký zápas. Musíme sa na to poriadne pripraviť, no náš cieľ je vyhrať celý turnaj. Na to sme sem prišli,“ dodal strelec úvodného gólu v zápase so Švajčiarskom Miro Aaltonen.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport