Na hlavný obsah

Štyria vyšetrovatelia NAKA ostávajú obvinení zo zneužitia právomoci

V ďalšej veci Žilinka zrušil uznesenie.

Štyria vyšetrovatelia NAKA ostávajú obvinení zo zneužitia právomoci
Na snímke budova Generálnej prokuratúry SR v Bratislave. Foto: TASR

Štyria vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry Ján Čurilla, Pavol Ďurka, Milan Sabota a Štefan Mašín zostávajú obvinení zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Vyplýva to z anonymizovaného uznesenia, ktoré zverejnila v utorok (8. 2.) Generálna prokuratúra SR.

Aj bývalý dočasne poverený šéf Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Peter Scholtz naďalej čelí obvineniu zo zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka podľa predmetného uznesenia naopak zrušil obvinenie z marenia spravodlivosti. Tomu čelili vyšetrovatelia Čurilla a Ďurka.

Hamran im dôveruje

Policajný prezident Štefan Hamran uviedol, že rešpektuje rozhodnutie generálnej prokuratúry. Dôvod na prehodnotenie svojich personálnych krokov nevidí. Vyšetrovatelia majú naďalej jeho dôveru.

„Sťažnostný súd jednohlasne rozhodol o tom, že trestné stíhanie štyroch vyšetrovateľov NAKA bolo nedôvodné a neopodstatnené. Rozhodnutie generálnej prokuratúry vo vzťahu k štyrom vyšetrovateľom NAKA berieme na vedomie a rešpektujeme ho. Na základe tohto rozhodnutia nevidím dôvod na to, aby som prehodnotil svoje personálne kroky realizované na NAKA,“ povedal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko