Na hlavný obsah

Sulík zatiaľ neočakáva problémy s dodávkami plynu, ropy či jadrového paliva

V zásobníkoch má Slovensko ropu na 90 dní.

Sulík zatiaľ neočakáva problémy s dodávkami plynu, ropy či jadrového paliva
Na snímke podpredseda vlády a minister hospodárstva SR Richard Sulík (SaS). Foto: TASR

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) pre ukrajinsko-ruský konflikt zatiaľ neočakáva problémy s dodávkami plynu, ropy či jadrového paliva.

„S plynom je to v poriadku, fungujú aj dodávky plynu, neboli ani obmedzené, nie prerušené,“ povedal Sulík po stredajšom (23. 2.) rokovaní vlády.

Slovensko sa podľa ministra nemusí obávať ani nedostatku ropy. „Čo sa týka ropy, aj keby boli dodávky ropy obmedzené, čo momentálne nie sú, tak po prvé máme fyzicky na Slovensku v zásobníkoch ropu na 90 dní. A aj keby sa tá minula, tak mám prísľub od Slovnaftu, že ropovodom Adria príde dostatok ropy, aj keby sa mala z Ruska stopnúť úplne,“ dodal Sulík.

Slovensko sa okrem iného nemusí obávať ani nedostatku jadrového paliva.„Slovenské elektrárne majú zásoby jadrového paliva na dostatočne dlhú dobu a podnikajú kroky, aby sa to ešte zlepšilo,“ konštatoval.

Situácia v koalícii sa upokojuje

Sulík zhodnotil aj fungovanie vlády po takmer dvoch rokoch od volieb. „Dnes je pravdepodobnosť, že dovládneme, vyššia ako kedykoľvek predtým.“ Povedal, že situácia v koalícii sa začína upokojovať. „Vy ste vonku, tak to možno ešte nevidíte, ale ja som vo vnútri, tak to vidím,“ dodal s tým, že vláda mala veľmi ťažký začiatok.

„Mali sme ťažký začiatok spôsobený úplnou neskúsenosťou členov vlády, nikto z nás nebol predtým vo vláde. Pridal sa k tomu koronavírus, energetická kríza aj kríza na Ukrajine,“ dodal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika