Na hlavný obsah

Traja slovenskí hokejisti mali po prílete do Pekingu pozitívny test

Kontrolný test im však vyšiel negatívny.

Traja slovenskí hokejisti mali po prílete do Pekingu pozitívny test
Slovenskí hokejisti po prílete do Pekingu. Foto: Facebook - Hockey Slovakia

Na úvodnom tréningu slovenskej hokejovej reprezentácie na Zimné olympijské hry 2022 v Pekingu chýbali obranca Samuel Kňažko a útočníci Tomáš Jurčo a Kristián Pospíšil.

Po prílete do dejiska hier vo štvrtok (3. 2.) im vyšli pozitívne výsledky PCR testov, no piatkové (4. 2.) kontrolné už mali negatívne. Vedenie reprezentácie momentálne čaká na výsledky druhých kontrolných testov.

„Druhý test im vyšiel negatívny, takže čakáme ešte na jeden. Večer budeme vedieť výsledok. Pokiaľ budú negatívni, tak sme v pohode, akurát mi je ľúto, že nestihnú slávnostný ceremoniál, ale v podstate by mohli byť zajtra pri mužstve. Sú na 12. poschodí v budove v izolácii a mimo mužstva,“ povedal asistent generálneho manažéra reprezentácie Oto Haščák.

Do dejiska hier dorazilo vo štvrtok 18 hokejistov a jedenásť členov realizačného tímu. Ďalší siedmi hráči pricestujú do Pekingu po absolvovaní všetkých potrebných testov na koronavírus v najbližších dňoch, momentálne sú ešte v izolácii v Bratislave.

Čaká sa na siedmich hráčov

Druhý negatívny test mal Peter Cehlárik, tretí Michal Krištof, potrebujú dokopy štyri negatívne výsledky. Cehlárik by tak mohol doraziť v pondelok (7. 2.).

Pätica hokejistov z českej extraligy Branislav Konrád, Marek Ďaloga, Miloš Kelemen, Peter Čerešňák a Mislav Rosandič príde už v sobotu (5. 2.). Rosandič bol pôvodne v „taxi tíme“, no keďže Mário Grman je stále pozitívny, nahradil ho v nominácii práve 27-ročný obranca.

„To už je definitívne rozhodnuté, meníme to, Mislav príde do hlavného mužstva a Mária berieme do ´taxi tímu´, pretože je stále pozitívny. No vyzerá to tak, že ho pre tieto olympijské hry stratíme,“ dodal Haščák.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport