Na hlavný obsah

Tréneri v škole zvyšujú športovú gramotnosť detí

Vláda chce pre deti efektívnejší telocvik.

Obezita u detí sa za uplynulých 10 rokov zdvojnásobila. Aj preto pomáhajú v školách tréneri. Ich úlohou je zvýšiť u detí športovú gramotnosť. V rámci projektu Tréneri v škole ich využíva viac ako stovka zariadení.

Atletika, gymnastika, beh, ale aj loptové hry. Takáto je po novom športová príprava na telesných výchovách. Tú, bežne v prvom a druhom ročníku na základných školách učia väčšinou triedne učiteľky. Aby bola výučba športu atraktívnejšia a pre žiakov efektívnejšia, hodiny telocviku na niektorých školách začali viesť vyškolení tréneri.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Dieťa v materskej skole má dostatok pohybu. Ale keď príde šesťročné dieťa na ZŠ, tak má len dve hodiny telesnej výchovy do týždňa. Čiže je to velikánsky skok. A toto je ten problém, kde sa my snažíme tie šesť a sedemročné deti, aby mali plynulejší prechod,“ povedal splnomocnenec vlády pre šport Karol Kučera (OĽANO).

„Máme rôzne pomôcky k tomu, kuželky, oštepy, švihadlá. Myslím, že sa skvalitnila výučba telesnej výchovy,“ uviedol profesionálny tréner z projektu „tréneri v škole“ Peter Hančín.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko