Na hlavný obsah

Trump označil kroky Putina za geniálne

Tvrdí, že s ruským prezidentom sa vzájomne mali radi.

Trump označil kroky Putina za geniálne
Na archívnej snímke vľavo americký exprezident Donald Trump a vpravo ruský prezident Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

Za „dôvtipné“ a „geniálne“ označil v utorok (22. 2.) bývalý americký prezident Donald Trump kroky šéfa Kremľa Vladimira Putina smerom k Ukrajine, informoval web Business Insider (BI).

Trump v diskusnej relácii „Clay Travis and Buck Sexton Show“ povedal, že Putinovo uznanie nezávislosti separatistických republík na východe Ukrajiny bol šikovný ťah.

Vychádzali spolu veľmi dobre

„Putin vyhlási veľkú časť Ukrajiny za nezávislú. To je úžasné. A ja hovorím: Aké to je šikovné? A on tam príde a bude robiť mierotvorcu,“ doplnil Trump.

Podľa BI exprezident v relácii nepodložene tvrdil, že dôvod, prečo sa ruský prezident rozhodol napadnúť Ukrajinu teraz, a nie počas jeho vlády, je ten, že mal lepší vzťah s Putinom než súčasný prezident USA Joe Biden.

„Putina som poznal veľmi dobre. Vychádzal som s ním výborne. Mal som ho rád a on mal rád mňa,“ uviedol Trump.

Podobná vojenská sila

Okrem iného povedal, že USA by mali na zaistenie bezpečnosti americko-mexickej hranice použiť vojenskú silu podobnú tej, ktorú používa Rusko.

„To by sme mohli použiť na našej južnej hranici. To je najsilnejšia mierová sila, akú som kedy videl. Bolo tam viac armádnych tankov, než som kedykoľvek predtým videl,“ uviedol Trump.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet