Na hlavný obsah

Trump v USA spustil vlastnú sociálnu sieť

Exprezident ju označil za alternatívu napríklad k twitteru.

Trump v USA spustil vlastnú sociálnu sieť
Americký exprezident Donald Trump. Foto: TASR/AP

Aplikáciu s názvom TRUTH Social bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa začali v noci na pondelok (21. 2.) postupne uvádzať do prevádzky. Táto alternatíva k sociálnej sieti twitter by mala byť plne funkčná do konca marca, píše AFP.

Devin Nunes, generálny riaditeľ Trumpovej skupiny pre médiá a technológie (TMGT), povedal, že aplikáciu začnú tento týždeň sprístupňovať v online obchode Apple App store. Nunes vyjadril presvedčenie, že do konca marca by TRUTH Social mala byť plne funkčná „aspoň v rámci USA“.

Tento bývalý republikánsky kongresman sa vzdal svojho kresla v Snemovni reprezentantov amerického Kongresu vlani v decembri s cieľom prevziať vedenie TMGT, pripomína AFP.

Exprezident Trump označuje TRUTH Social za alternatívu k sociálnym sieťam facebook, twitter a YouTube. Všetky tri spoločnosti mu zakázali prístup na svoje platformy po útoku jeho stúpencov na washingtonský Kapitol 6. januára 2021.

Trump čelí obvineniam z podnecovania útoku s cieľom dosiahnuť zvrátenie výsledkov prezidentských volieb z novembra 2020, pripomína AFP.

Tretí februárový pondelok je v USA Deň prezidentov, pripomínajúci narodenie prvého amerického prezidenta Georgea Washingtona. Tento rok pripadá na 21. februára, keď začína fungovať aj TRUTH Social.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet