Na hlavný obsah

Ukrajinská ambasáda žiada ospravedlnenie za správanie sa kotlebovcov

Šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok už reagoval.

Ukrajinská ambasáda žiada ospravedlnenie za správanie sa kotlebovcov
Zľava pri rečníckom pulte: Poslankyňa Jana Bittó Cigániková (SaS), poslanci Andrej Medvecký a Peter Krupa (obaja ĽSNS) a poslanec Miroslav Žiak (SaS) počas rokovania Národnej rady SR o návrhu na vyslovenie súhlasu NR SR s obrannou dohodou DCA. Foto: SITA

Ukrajinská ambasáda odsúdila neúctivé správanie sa poslancov ĽSNS k ukrajinskej vlajke. Veľvyslanectvo zároveň ocenilo podporu, ktorú krajine adresoval minister zahraničných vecí SR Ivan Korčok (nom. SaS).

„Ivan Korčok dnes v Kyjeve potvrdil pevnú a neochvejnú pozíciu Slovenska pri podpore Ukrajiny. Máme podporu aj v NR SR. Nesprávne zaobchádzanie s vlajkou Ukrajiny poslancov Mareka Kotlebu a Andreja Medveckého, nemôže otriasť touto podporu. Odsudzujeme a žiadame o ospravedlnenie!,“ uviedlo veľvyslanectvo.

Šéf slovenskej diplomacie v reakcii uviedol, že „niekoľko týždňov trvajúca hystéria a strašenie ľudí kvôli obrannej zmluve s USA, sa premenila na besnenie opozície a extrémistov v parlamente.“

„Rúbe sa hlava nehlava a nedotknuteľné už nie sú ani symboly nášho suseda, ktorý sa nachádza v ťažkej situácii. Je mi to ľúto a hanbím sa za to o to viac, že k tomu došlo práve počas mojich rokovaní v Kyjeve. Diplomatickou cestou sa ospravedlníme,“ dodal Korčok.

Po návrate z Kyjeva plánuje prísť do parlamentu a absolvovať rozpravu.

„Pri tejto dohode už zďaleka nejde len o ňu ale o to, či chceme, aby extrémisti za asistencie opozície otočili zahraničnopolitické smerovanie Slovenska. Presne toto sa odohráva pred našimi očami v parlamente. O to dôležitejšie je zachovať pokoj a na toto nechutné divadlo na úkor bezpečnosti a obrany našej krajiny, odpovedať jasným postojom,“ uzavrel.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko