Na hlavný obsah

Ukrajinská armáda bojuje s ruskými silami pri vojenskom letisku neďaleko Kyjeva

Miestni obyvatelia hlásia prelety viac ako 20 vrtuľníkov.

Ukrajinská armáda bojuje s ruskými silami pri vojenskom letisku neďaleko Kyjeva
Policajti kontrolujú oblasť v Kyjeve na Ukrajine. Foto: TASR

Ukrajinská armáda zvádza ťažké boje s ruskými silami pri vojenskom letisku Hostomel, ktoré sa nachádza len asi 30 kilometrov od Kyjeva. Podľa agentúry Reuters to uviedol poradca kancelárie ukrajinského prezidenta.

Ukrajinské úrady sa obávajú, že by v oblasti mohli byť letecky vysadení ruskí vojaci, ktorí by sa potom mohli pokúsiť preniknúť do vládnej štvrte v Kyjeve, poznamenala agentúra.

Neďaleko metropoly sa vo štvrtok (24. 2.) zrútilo ukrajinské vojenské lietadlo so 14 ľuďmi na palube, päť osôb zahynulo, uviedol server RBK Ukrajina s odvolaním sa na úrad pre riešenie mimoriadnych situácií.

Miestni obyvatelia hlásia prelety viac ako 20 vrtuľníkov. Ukrajinské úrady zároveň oznámili, že armáda tri ruské stroje pri Hostomeli zostrelila.

V trojmiliónovej metropole boli pred svitaním a po celé dopoludnie počuť výbuchy. Ozývala sa streľba, húkali sirény a ľudia sa snažili utiecť z mesta, opisuje Reuters.

Ukrajina vo štvrtok (24. 2.) bojuje s ruskými jednotkami takmer pozdĺž celej svojej hranice s Ruskom a Bieloruskom, ostré boje sa odohrávajú v Charkovskej, Sumskej, Chersonskej či Odeskej oblasti, uviedol poradca prezidentskej kancelárie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet