Na hlavný obsah

Ulicami Sabinova sa rinula nafta z poškodeného kamióna

Ekologická nehoda spomalila prejazd mestom.

Ešte aj teraz je cítiť v uliciach Sabinova zápach nafty. Okolo 300 až 400 litrov jej totiž vytieklo v noci z poľského kamióna, ktorý smeroval do Košíc s nákladom textilu. Tomu kanálový poklop prerazil palivovú nádrž. Ekologická nehoda tak spomalila hlavný prejazd Sabinovom.

Naftová stopa sa tiahla päťkilometrovým úsekom aj historickým centrom mesta. „Zasahujúci hasiči zabránili ďalšiemu úniku z nádrže a uniknutú naftu zasypali 25 kilogramami sorbentonu,“ uviedla Miroslava Knišová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Cestári použili piesok, aby eliminovali šmyky prechádzajúcich vozidiel. Radnica urobila aj monitoring bezpečnosti prejazdu mestom. Ten už bol bez rizika šmyku.

„Vidno trošku stopu, ale začalo pršať, takže ja som spokojný a správca ciest asi tak isto,“ povedal primátor Sabinova Michal Repaský (nezávislý).

Dopoludnia už poľská firma odtiahla aj poškodený kamión a kanalizačný poklop je označený výstražnými značkami. Opatrnosť vodičov najmä nákladných vozidiel je však tejto časti Sabinova naďalej potrebná.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny