Na hlavný obsah

V Kanade zadržali dvoch lídrov protestujúcich kamionistov

Polícia je odhodlaná ukončiť demonštráciu.

V Kanade zadržali dvoch lídrov protestujúcich kamionistov
Na snímke kanadská vlajka visí na kamióne, ktorý stojí v kolóne. Foto: TASR/AP

Kanadská polícia zadržala vo štvrtok (17. 2.) dvoch z organizátorov protestov kamionistov v hlavnom meste Ottawa, ktoré trvajú už takmer tri týždne a sú namierené proti pandemickým opatreniam, píše AP.

Polícia v Ottawe vo štvrtok obmedzila prístup do centra mesta, aby sa nemohli k protestu pripojiť ďalší ľudia. Varovala tiež, že sa čoskoro chystá podniknúť kroky proti účastníkom protestnej akcie.

„Sme absolútne odhodlaní ukončiť túto nezákonnú demonštráciu,“ povedal šéf miestnej polície Steve Bell. Príslušníci policajných síl sa zhromaždili i v okolí budovy parlamentu a v blízkosti vládnych budov rozmiestnili zátarasy.

Polícia zadržala pri parlamente dvoch z lídrov protestov – Tamaru Lichovú a Chrisa Barbera. Lichovú neskôr vzali aj do vyšetrovacej väzby.

Ottawa zostáva poslednou baštou protestov kamionistov, ktorým sa predtým podarilo zablokovať aj viacero hraničných priechodov medzi Kanadou a USA vrátane kľúčovej dopravnej tepny medzi kanadským Windsorom a americkým Detroitom.

Dohodu o ukončení poslednej z blokád hraničných priechodov, ktoré spôsobili obrovské ekonomické škody, sa podarilo dosiahnuť 16. februára.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet