Na hlavný obsah

Víťaz mýtneho tendra stále nie je známy, vo výberovom konaní súperia tri firmy

Najnižšiu cenovú ponuku predložila spoločnosť CzechToll.

Stále nie je známe, kto bude po novom prevádzkovať mýtny systém na Slovensku. Podľa informácií RTVS, najnižšiu cenovú ponuku predložila spoločnosť CzechToll. Tá pri prevádzkovaní mýtneho systému spolupracuje s firmou Skytoll, ktorá aktuálne riadi výber mýta na Slovensku.

Vo výberovom konaní aktuálne súperia tri firmy. Národná diaľničná spoločnosť (NDS) nemôže prezradiť, o ktoré spoločnosti ide. Spoločnosť CzechToll pre RTVS potvrdila, že sa uchádza o prevádzkovanie mýta na Slovensku.

„Môžeme potvrdiť, že spoločnosť CzechToll záujem o túto zákazku má a podľa zápisu, ktorý sme obdržali, máme najnižšiu cenu,“ uviedol hovorca spoločnosti CzechToll Miroslav Beneš.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Niektoré slovenské médiá už prišli s informáciou, že spoločnosť CzechToll vzíde z verejného obstarávania ako víťaz. Národná diaľničná spoločnosť tieto tvrdenia vyvracia.

„Medializovaná informácia o výsledku verejného obstarávania mýtneho systému je nesprávna. Aktuálne prebieha vyhodnocovanie ponúk. Vzhľadom na aktuálne štádium procesu vyhodnocovania nie je možné konkretizovať viac, pretože postupujeme v zmysle zákona o verejnom obstarávaní,“ povedala hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.

Od roku 2010 na Slovensku vyberá mýto spoločnosť SkyToll, ktorá v susednom Česku spolupracuje so spoločnosťou CzechToll. Približne polovica vyzbieraných peňazí u nás ide na prevádzkové náklady.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko