Na hlavný obsah

Vlčan odovzdal špeciálnej prokuratúre výsledky auditu v PPA

Nadobudol podozrenia, že sa v agentúre konala trestná činnosť.

Vlčan odovzdal špeciálnej prokuratúre výsledky auditu v PPA
Na snímke minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Samuel Vlčan (nom. OĽANO). Foto: TASR

Minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan (nom. OĽANO) v utorok (22. 2.) odovzdal v Pezinku Špeciálnej prokuratúre výsledky auditu na Poľnohospodárskej platobnej agentúre (PPA), keďže nadobudol podozrenia, že sa v PPA robila trestná činnosť. Podľa ministra výsledky dokazujú, že PPA sa očistila a splnila tak všetky podmienky pre obnovenie trvalej akreditácie.

„Keďže v zisteniach sú závažné podozrenia na spáchanie trestných činov, odovzdávam forenzné overenie orgánom činným v trestnom konaní. Kauza Dobytkár už stojí pred súdom. Trvám na tom, aby sa vyšetrili aj ďalšie kauzy, ktoré z prešetrenia forenzného auditu určite vzídu,“ uviedol.

„Je to závažný dokument, na základe ktorého sme boli schopní ozdraviť PPA a ja som mohol 15. októbra minulého roku konštatovať, že PPA plní všetky akreditačné kritériá,“ uviedol.

Minister dodal, že agrorezort bol za ostatné roky ťažko skúšaný klientelizmom a korupciou, preto chce „urobiť za tým jasnú bodku.“ „Ak po mne nezostane nič iné, len vyčistený rezort, budem to považovať za svoju splnenú misiu,“ povedal.

Vlčan dal audit vykonať ešte na jar roku 2020 ešte ako štátny tajomník ministerstva pôdohospodárstva.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko