Na hlavný obsah

Vlhová nekončí len pre zranenie. Som prázdna, chcem ísť domov a oddýchnuť si, hovorí

Zisk zlatej medaily ju mentálne aj fyzicky vyčerpal.

Vlhová nekončí len pre zranenie. Som prázdna, chcem ísť domov a oddýchnuť si, hovorí
Radosť Petry Vlhovej po zisku zlata na ZOH 2022. Foto: TASR

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová nenastúpi na alpskú kombináciu a na ZOH v Pekingu už nebude súťažiť. Čerstvú olympijskú víťazku v slalome trápi zápal členkovej šľachy, ale to nie je jediný dôvod, prečo na olympiáde končí.

Vlhová mala alpskou kombináciou (17. 2.) zavŕšiť svoje olympijské účinkovanie. Jej tréner Mauro Pini vysvetlil rozhodnutie skončiť tým, že má pretrvávajúce bolesti zapálenej členkovej šľachy ľavej nohy. Pre tento problém vynechala piatkový (11. 2.) super-G a nenastúpila ani na sobotňajší (12. 2.) prvý tréning zjazdu.

„Nie je to pre zranenie, nie je až také rozsiahle, že by ma limitovalo nastúpiť na kombináciu. Ale dlho som nad tým premýšľala a tým, že som celý život chcela dosiahnuť tento úspech, zlato v slalome, to ma naozaj veľmi hlavne mentálne, ale aj fyzicky vyčerpalo,“ povedala Vlhová pre RTVS.

„Som prázdna, všetko som dala do toho slalomu. Cítim, že by som v kombinácii nebola stopercentná, mohla by som sa zraniť. Po olympiáde má ešte čaká dosť pretekov a mám šancu vyhrať veľký glóbus. Rozhodnutie neštartovať v kombinácii som spravila po konzultácii s Maurom a všetci v tíme ma podporili. Chcem ísť domov, urobiť si reset a byť na 120 percent pripravená na boj o veľký glóbus,“ dodala držiteľka siedmich medailí z vrcholných podujatí.

Z pôvodne plánovaných štyroch disciplín tak Vlhová štartovala len v dvoch. V obráku obsadila 14. miesto a v dramatickom slalome zvíťazila. Teraz sa začnú riešiť záležitosti okolo jej návratu na Slovensko.

V seriáli SP už v predstihu získala malý glóbus za celkové víťazstvo v klasifikácii slalomu a stále má reálnu šancu úspešne zabojovať aj o obhajobu veľkého glóbusu z vlaňajšej sezóny.

V celkovej klasifikácii je s 1 009 bodmi priebežne druhá, pričom na vedúcu Američanku Mikaelu Shiffrinovú (1 026) stráca len 17 bodov. Tretia Talianka Sofia Goggiová má na Slovenku už 240-bodový odstup (769).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport