Na hlavný obsah

Vodič nedal prednosť v jazde, nasledovala zrážka. Jej výsledkom je päť zranených

Nehoda sa stala medzi Hencovcami a Vranovom nad Topľou.

V sobotu (12. 2.) skoro ráno sa na križovatke medzi Vranovom nad Topľou a obcou Hencovce stala vážna dopravná nehoda, pri ktorej sa zranili piati ľudia. Informovala o tom Polícia SR z Prešovského kraja na sociálnej sieti.

Podľa polície vodič Škody Fabia nerešpektoval značku, ktorá mu prikazovala zastaviť a dať prednosť v jazde autám na hlavnej ceste. V dôsledku jeho chyby došlo k zrážke s vozidlom Audi A4, ktoré išlo po hlavnej ceste.

„Vodič vozidla Škoda utrpel poranenia s predpokladanou dobou liečenia 14 dní. Osoby, ktoré sa s ním viezli v aute, dopadli, bohužiaľ , oveľa horšie. 20-ročná spolujazdkyňa aj 48-ročný spolujazdec utrpeli mnohopočetné vážne poranenia, ktorých liečenie si vyžiada viac ako 42 dní,“ priblížila polícia.

Vyšetrovateľ z Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Vranove nad Topľou už obvinil 26-ročného vodiča z prečinu ublíženia na zdraví, stíhať ho budú na slobode. „Ak vodič pri dopravnej nehode niekoho zraní, môže byť stíhaný za trestný čin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti, spôsobenia ťažkej ujmy na zdraví a, v prípade smrteľného následku, aj za prečin usmrtenia,“ dodala polícia.

Ublíženie na zdravý je akékoľvek poškodenie zdravia, ktoré si vyžaduje liečenie dlhšie ako sedem dní. „Trestný zákon definuje aj ťažkú ujmu na zdraví, ktorá si vyžiada liečbu viac ako 42 dní. Vo všetkých prípadoch vinníkovi hrozí trest odňatia slobody,“ dodala polícia.

Od začiatku roka sa v Prešovskom kraji stalo už 241 dopravných nehôd, pri ktorých zomrelo 8 ľudí a 14 sa ich ťažko zranilo. Trend zvýšenej nehodovosti sa však týka celého Slovenska, polícia preto zintenzívnila hliadky a kontroly na cestách.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny